BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, February 22, 2010

tUEsDay gl0Ry....

23 fEbUary 2o1o (sElaSa)

T0day, mcm biasa..., i have n0thing t0 d0. Ngadap mende alah neh 24 jam jek. Agak2 bile lew aku nk busan kn. Kn0w what happen this week?? wakakaka... First in my life laaa. Mende neh jadik jumaat lepas.. Guess what..., aku jumpe ular beso gler2 (ukuran bes0 lengan aku n pjg agak2 2 meter laa) dlm kitchen umah sewa aku. Time tuh, aku tgh nk masak air pakei heater. Yelaaa, husbn br balik k0je kn.. Kire2 nk wat minum ptg laa (minik mithali kn..) Pas tuh, slmber jek time nk pasangkn plug kt s0ket tepi dinding, aku padang atas rak dapur. Dengan tk semena2 aku terpandng, seek0r ular (warna itam, kuning) tgh sedap2 jek bergelung kt atas rak tuh. Aku gabra nyer pasal, entah mane pegi nyer heater tuh aku baling then terus lari keluar umah. Dah tuh, jerit kt husban aku (time tuh die kt dapur jugak) "Abgg.... ade ular kt dapur..!!!!" Muahahha...kire2 adegan menyelamatkn diri jek laa. Lepas tuh, dengan mach0 nyer laki aku ckp. " Adehh, bini aku neh..., kire2 nk selamatkn dirik jek" wakakak... Aku pedulik hape, sape brani w0o... bes0 gler nyer ular. Lepas tuh, heb0h satu kpg g umah aku, nk g tangkp ular tuh. Agak2, glamer laa jugak cikgu masnie ari tuh.. ekekeek... Alhamdullilah, tkde yg cedera.. juz ular tuh dibunuh dgn kejam nyer laa. Husbn aku tk suh bunuh ular tuh, usir jek. Tp budk2 kpg yg tgu bawah umah terus jek pukul ular tuh ngn kayu. Adehh, sadis nyer... Pernh dgo tk jelmaan ular?? Aku nk ckp percaye, tk sgt... But, enything can happen kn. N0w, aku hati2 jek, takut terjadi agi nanti. M0ral 0f the story, sblum aku g dapur n t0ilet..., tgk kiri kanan dulu sblum wat pe2.. Langkh berjaga2 tuh..wakakak... Ampes nyer ular..

thE brAvE mE....,
Mrs Ck ('',)

Wednesday, February 10, 2010

nEw yEaR 2o1o

Salam Satu Malaysia...,

Adehh..., ari neh dh 11 Febuari 2010. This is my first post in the year 2010. Entah ape2 tah, tkde idea arr nk blogging2 neh. Aku rase otak aku mcm tk betul sgt lew... Ye laa sejak dua menjak 'someone' aku neh dh tkde, i feel like someone else. Aku bukan aku yg dulu. Rindu sgt kt 'someone' aku tuh.. Last yg aku ingt die ckp kt aku, "aku tk leh teruskan, harap ko paham"... Kpale hotak ko paham.. Ko saper kn??? Ade aku kesah?? (memang kesah pun) Iskk...what the hell i'm thinking??? Wake Up Ck !!!!!!!!!!!!! Reality bukan seindah fantasy... isnt it ?????????

Mende alah neh br jek jadi minggu lepas. Aku siap nangis 3 ari, 3 mlm tuh..sengal.. Then take MC sbb mate bengkak. Entah ape2 tah... Aku rase mcm the stupid girl in the world. Go to heaven ( tk baek mencarut) laa with everythings. Teringat kt abg shahrul. It heppening again n i cant do anything about it. Yang leh aku wat, aku ambek cuti seminggu n let this matter go by the wind..Cess..., ampas kelape ko Ck..wakakaka

Now, sempena ari baek, bulan baek raye cine neh, aku.., Ck ingin meminta maaf n ampun kpd saper2 yg berkenaan dan tidak berkenaan dlm cite idup aku neh... Muahaha...,dh mcm nk raye pose laa pulak.. Ape2 pun, hope pas cuti 2 minggu neh ( Cuti Mc saje2 + Cuti raye cine) i will be back with the same me, n nothing could change me 4 ever (really hope so it happen that way..) Untuk 'someone' aku tuh, if u read this, plez take note.. I will never forget what u did last summer.. waakakak.. U teach me something, i teach u everything.. Mean?? Tkde makne nyer.. muahahah... Ape2 pun, 0-0 k.. Aku tk hutang ko, ko tk hutang aku ape2.. Life life cool jek... Hope ko hepi with ur life n never turning back (no reverse gear k) wakakaka....

thE samE mE,
Mrs Ck

Wednesday, October 21, 2009

MiSs My IntErNEt..

Salam...,

At last, aku nyer tenet yg ampeh neh okey jugak, pas hampir 2 buln tuh. Aku dh plan nk bakor jek tm point. Siot weh, bayo free jek 2 buln neh, tenet mcm ampessss. Menyirap aku tuh... Last aku posting pasal aku ambek gambo studio tuh kn.. Neh aku up kn skit. wakakaka.... Ari tuh majlis kawen aku 24.09.2009. Aku nyer wedding theme, pink kaler tk jadik. Pelamin jek arr pink.. Baju kawen aku kaler cream, bilik pengantin lak marroon. Tkpe, janji semua nyer dh selamat. I become someone wife dh. Minik owg neh weh..wakakak...Alhamdullilah....

2 minggu lepas, aku diarahkn utk gnti member aku cuti bersalin. Yg baek nyer, dpt arr tinggal ngn husbnd.., yg tk sonok lak tkde tenet.. Adehhh, cmner neh.., 2 buln weh tkde tenet. Korang bayangkn, tmpat aku ngajor tuh tkde line tipun pas tuh byk lak minatang name anjing.. Aku paling anti arr minatang neh.. Bukn takat anjing, ader lak minatang H1N1 tuh.. Adehhh.., siot jek. Pas tuh lak, aku kene drive g koje. Aku bukn arr nk ckp beso, tp aku tk reti weh drive kete...wakakakak.. Blajo drive seminggu, pas tuh aku blasah jek bawak kete g koje. Tkde arr jauh pun, stgh jam jek. Budak2 nye lak, okey laa jugak manje nyer.. Nk cubit2 pun skit2 jek..wakaka..

Time neh aku bz ngn asignmen, minggu dpn nk kene anto.. So, wish me luck k.. Hope2 aku leh siap kn neh asignmen.. Caiyok3...hehe. Kang aku upload kn gambo kawen ngn movie maker yg aku wat k... cantek3. Utk sesape yg bace aku nyer blog pink kaler yg cantek gler2 neh, doakn aku ekk.. Moga2 berkekalan.... amin3.. Utk fiqa, hanezaru n karen, wish u all jumpe the right ones n dunt wori...jodoh ade di mane2, jek k babeh...wkakaka

MiNik 0wG,
l0vEly Mrs Ck (^^,)

Sunday, September 6, 2009

DrEaM c0mE trUe

Asalamualaikum,


31 Ogos 2009, aku ngn tunang aku ambek gambo kawen kt studio. Rase mcm best jek kn.. Tgh make-up tuh, die no komen jek..then, pas pakei baju gaun putih n crown mcm princess tuh.., die pegang tgn aku.., senyum..., pandang mate aku n ckp.. "cantek laa tunang abg neh" wakaka..suke3.. Normal arr pompuan suke di puji sebenarnye.. Aku teringat kt someone special aku tuh.. Die ckp die suke tgk mata aku, tgk gigi aku... Adehh..., rindu3... Pe2 pun, aku upload neh gmbo studio ari tuh... Aku tk cantek mane pun, tembam jek kn...wkakaa.. Hope suke ngn gambo neh..




My WeddiNg DrEam...., Miss Ck

SuDahlAh JgN mEnAngiS lAgi

Murning...,


Ari neh ari isnin, aku rase blur sgt2.. 3 minggu lepas... ari isnin gak, aku kenal someone. Someone yg aku rase special sgt2. Pernah dulu kn, bile amri ckp perempuan mudah jatuh cinta, aku tk percy... siot jek, ade lak mcm tuh kn.. Tp skrg neh aku rase, der tul gk kot.. Sbb aku rase (aku jatuh cinta lagi utk yg kesekian kali..ku rasa tp kali ini.. ku temukn cinta sejati..yang tingal dlm palung hati) neh lirik lagu jgn menangis lagi-kangen band.. suke sgt lagu tuh.. Aku mudh sgt jatuh cinta, nape ek? Hati aku neh lembut sgt kot. Mudh sgt kalo nk tackle aku.., wakaka.. Tk padn ngn gothic,tp kalo part cinta lemah siot...adehhh, masalh arr aku neh kn.

Someone neh, first day aku kenal die.. aku leh borak smpai ke ptg.. Kul 7 pg smpei arr kul 5 ptg. Dgn tk mengajo..,tk mkn tgh hari n yg penting tk tdo ptg (hobi tetap tuh)..., entah mende arr aku ngn die borak2..wakaka..kalo di refresh balik kn, lucu jek.. Rase mcm dh kenal lame lak.. Aku borak ngn die hampir tiap2 ari.. Kalo die tkde, rase mcm tk complete lak life aku.. Sengal gler2 arr. Aku slalu cite masalah aku ngn die, pasal abg shahrul.. pasal tunang aku. Aku suke bile aku cite ngn die, aku rase masalh aku ilang. Aku tk laa sunyi sgt kn sejak die ade..

Tapi syg nye, aku dh nk kawen.., die lak kepunyaan org... Aku tkde hak nk ambik die dr idup pompuan len..Aku pun pompuan gk,aku paham kalo jadi kt aku mende alah neh.., mau frust gler2 arr..sian kt tunang die. Aku rase brsalah sgt2 skrg neh. Tuh arr, org ckp bile terhantuk br mengadah.. Tp kn, aku syg die sgt2. Enth nape, mybe neh dugaan kot.., cabarn time brtunang.. Aku accept jek semua neh dn jadikn pedomn, pnglamn idup..Moga hari esok, lebih brmakna bile ade cubaan, dugaan mcm neh. Someone neh, mngjar aku erti syg..cinta..kasih.. die syg sgt2 kt tunang die..,n aku pun nk mcm tuh gak..Aku nk cinta dn syg aku hanya utk tunang aku. Tkde dah abg shahrul agi. Aku harap sgt2 aku leh bahagia kn die.. Ape yg kite sebut tuh, satu doa.. n harap2 doa aku trmakbul. Tapi yg penting, ingin sgt tgk someone yg aku syg2 neh hepi.. Biar die idup ngn life die, aku ngn life aku..Masing2 ade life masing2 kn.. So, life live cool jek...wakakak..

Lastly, aku upload neh video lagu dr kangen band-bintang 14 hari..Lagu neh pun aku suke sgt..Semua lagu aku suke, lagu pe yg aku tk suke ekk..wakakak...So, enjoy this song.. Hope suke arr ek.., kalo tk suke pun wat2 suke jek arr..


video


SyG Sgt2...., Miss Ck

NuKiLaN HaTi UntUkmU

Salam Ramdahan...,


Ck kembali...wakakka..Lame giler aku tk post mende alah dlm blog neh. Sian lak aku nengok, kosong jek kn...sian3...wakaka. Aku tkde mende nk cite lu neh,sbb kene ambek feel pengantin baru lu..hehe. Kt sini, aku nk kongsi satu video clip..,best sgt2. Aku suke pemain gitar nye. Cute org nye, gigi cantek, mate beso...n yg paling aku suke sgt2..,manje gler2 arr. Suke3.. Sore die kn, kalo nyanyi sedap sgt..,kalo die jadi penyanyi aku beli album die slpoh buah tuh..wakakak... Minat nyer pasal kn.. Hayati video clip neh..Sedap sgt2...

Untuk haikal, masnie beruntung dpt jumpe teman mcm haikal..Leh kongsi byk mende arr ngn haikal n haikal byk tolong masnie. Same2 sengal kn, same2 nakal... wakakka...Teringat lak mase first time jumpe..suke3.. Moga haikal cepat2 melangsungkn perkahwinan ngn tunang tersyg..Ye laa, org der buah hati kn..,masnie ade tok penghulu jek...wakakak...All the best my friendz..B hepi alwyz..Semoga berbahagia selalu...Jgn lupe, kalo jumpe dak kocik name haikal, tiyum pipi die tau...hehehe..




video



JiWaNg glEr2..., Miss Ck

Monday, August 3, 2009

CiNta bUkAn Utk dipErsEnDaKan

SamEk0m,


Hari neh, aku rase penat sgt2.. Ari ahd tuh, aku g tempah cincin, beli kain utk akad nikah n barangn utk hantarn. erkk..lupe lak nk cite.. Malam sabtu tuh, proses merisik tuh brjln lancar. Aku supan giler arr mlm tuh, tp aku memng ari2 supan kn..wakakak..Neh aku letak arr gambo time merisik tuh..Sowie arr gambo neh aku suh adik aku darjah dua tuh ambik, tk clear sgt laa pun. Tk kn arr aku nk tayang muke kt luar lak kn.. Nk mampus kene pangg ngn mak aku kang. Dah arr byk komplen tuh mak aku, air aku wat manis sgt laa.., pas tuh kuih aku hiris salah arr.., aku nk kawen mak aku lak yg nebes semcm...waaakaak... Result mlm tuh, anto hantaran sabtu neh 8.8.2oo9 n akad nikah skali ngn brsanding 27.9.2oo9 (ahad). So, minggu neh bz skit nk settle kn pasal hantarn tuh.., 13 dulang tuh, aku kene balas.. Tp oleh sbb aku suke wat last minit, ari neh selasa dh, tp aku tk redi pun satu mende alah pun utk hantarn tuh..bior arr. Cool jek lu, jumaat kang leh settle arr tuh...wakakakak...

Minggu neh aku rase minggu paling aku tk suke. Aku gaduh ngn abg shahrul..alaa mamat yg aku syg giler2 tuh, tp die tk syg aku..adesss..,siot jek... Wpun die wat aku nangis, aku tetap syg die gak. Sengal kn aku neh.. Kalo leh kn, aku nk jer ambik balik hati neh, cuci ngn clorox atau wat ape2 jek aku rela asalkn pas tuh aku tkde feel ngn die dah. Tp imposible kn, so aku accept jek die nk layan aku cmner.. Aku der hati n die pun der hati gak..Masing2 kene jaga hati masing2. Sape nk kecewa kn..sakit woooo..., aku tk redi agi nk kecewa psal cinta.., coz bagi aku cinta bukn utk dpersendakn. Cinta utk dinikmati wpun org tuh tk syg mcm yg kite syg die kn.., tp tk salah utk kite cinta n syg die.. Love is innocent....
Pas tuh satu agi..,kemboo aku majuk tuh ngn aku...alaa fiqa..., im sori beb. Aku tk brmaksud nk kocik kn ati ko beb..aku syg ko arr..Dah arr majuk2 ngn aku beb. Cakap kembooo kn, maaf kn aku ekk. Untuk karen n hane..., jgn lupe pok minggu neh ekk. Aku tgu korang kt terminal ck tuh, jgn tk dtg lak..,kang aku anto dulang kosong jek tuh...wakakakak.. n lastly but not lease.., anakmayau... Cantek arr ko nyer blog pok.., jgn lupe pomot2 aku k..miak ck tuk...wakakak..Jumpe buln 8 k pok..

LoVe is n0t a CrimE...., Miss Ck